Tanárok

Bakos Eszter

 

eszter"Eszter egy angol kéttannyelvű gimnázium elvégzését követően az ELTE angol nyelv és irodalom tanszékén tanult tovább. Az egyetemi tanulmányai idején kezdett el angolul tanítani, méghozzá a DOVER Nyelviskolában. Eszter nagyon hamar rájött arra, hogy imád olyan emberekkel, gyerekekkel foglalkozni, akiknek nehezen megy a tanulás, akiknek több idő, magyarázat szükséges valamilyen ismeret elsajátításához. Ez által motiválva Pécsett gyógypedagógust faragott magából, majd lelkesen elkezdte az ELTE-n a Nyelvpedagógiai Doktori Programot. Kutatása segítségével azt igyekszik bemutatni, hogyan tudnak sikeresen megtanulni angolul tanulási zavaros tanulók.

Eszter az egyik legkiválóbb angoltanár, akit valaha ismertem. Empátiával, mély együttérzéssel, fantasztikus humorral, ugyanakkor ha szükséges, kellő erővel lép fel az embertársaival szemben. Akárhányszor megakad egy tanítványa, elbizonytalanodik, vagy nem ért valamit, Eszter szakadatlan türelemmel képes elmagyarázni ugyanazt a dolgot, igyekezve mindvégig igazodni a tanítvány pillanatnyi lelkiállapotához, figyelem szintjéhez. Az kimondottan tetszik tanítási stílusában, hogy ’minden ér’, egészen addig a pontig, amíg az segíti a tanulást. Ha tehát valaki fejen állva, közben sört iszogatva érti meg leginkább az igeidőket, akkor erre az órákon lesz lehetősége…persze ha Eszternek is hoz sört.:)

Ezen kívül hihetetlen módon feltalálja magát az élet számtalan területén. Csak említésképpen néhány dolog: az ő szakmai felügyelete mellett tapétáztuk ki az albérletemet, megvarrja a kisfiának a delfin jelmezt farsangra, áthúzza a kárpitot a bútorokon, villanyt szerel, kiválóan süt-főz, és végtelen szeretetben neveli két gyönyörű kisfiát és támogatja élete párját."