Felkészítés állásinterjúra

Kiknek ajánljuk?

allasinterjuAzoknak, akik….

  • a közeljövőben állásinterjún fognak részt venni és úgy érzik, hogy szeretnének erre hatékonyan felkészülni,
  • ugyan nem készülnek konkrét interjúra, de szeretnének naprakészek lenni mind az önéletrajz mind pedig a lehetséges interjúkérdések terén, hogy ha eljön az alkalom, magabiztosan szerepelhessenek.

 

Mit kínálunk?

A munkainterjúra való felkészültséghez nem elég az, hogy az ember tudja, hogy hová adta be az önéletrajzát és mikor lesz a beszélgetés. Ezt a szolgáltatást azért hoztuk létre, mert azt tapasztaltuk, hogy a hozzánk eredetileg idegennyelvi segítségért forduló diákok nagy részének az anyanyelvén is gondot okoz az, hogy jól szerepeljen egy munkainterjún. A legtöbb esetben nem az angol állt a sikeres állásinterjú útjába, hanem a kevés vagy téves ismeret.

A kiválasztásban eltöltött többéves tapasztalatunk arra ösztönzött minket, hogy mind magyarul, mind pedig angolul felkészítsük a munkainterjúkra azokat, akiknek nincs rutinjuk, izgulnak, vagy egyszerűen nincs kellő információjuk arról, hogy valójában hogyan is zajlik egy ilyen beszélgetés, mire érdemes figyelni. Az alábbi 10 alkalmas felkészítő tanfolyamot a Létkérdés Coachinggal együttműködésben mind magyar, mind pedig angol nyelven vállaljuk.

A munkainterjúra való felkészülés körülbelül 10 alkalmat vesz igénybe az alábbiak szerint:

1-2. alkalom: a munkainterjú alapszabályainak megbeszélése, ismerkedés az interjúalannyal, a megcélzott pozícióval és a jövendőbeli munkaadóval, az interjúalany céljainak, elképzeléseinek megismerése, eddigi munkatapasztalatainak rendszerezése, stb.

3. alkalom: önéletrajzírás vagy -frissítés, az önéletrajz adott pozícióra történő szabása, szükség esetén angolra fordítása, illetve az angol fordítás pontosságának ellenőrzése, az önéletrajz tételes ismertetésének gyakorlása.

4. alkalom: motivációs levél tartalmának, főbb elemeinek tisztázása, a motivációs levél megírása, illetve a meglévő levél szerkesztése, lektorálása.

5. alkalom: felkészülés az 5 leggyakoribb és legfontosabb interjúkérdésre.

6. alkalom: felkészülés a szituációs interjúkérdésekre.

7. alkalom: felkészülés a viselkedéssel/személyiséggel kapcsolatos interjúkérdésekre.

8. alkalom: a telefonos interjú (főbb tulajdonságai, buktatói, lehetőségei, próbainterjú).

9. alkalom: a személyes interjú (főbb tulajdonságai, buktatói, lehetőségei, próbainterjú).

+1 alkalom: igény szerint felhasználható azokra a területekre, amelyekkel kapcsolatban további fejlődés szükséges.